DISC analyse

DISC Gedragsanalyse

Gedrag is de waarneembare interactie van een persoon met zijn of haar omgeving. Het gaat in de DISC analyse niet om wie je bent, maar om wat je doet.

Waarom vertonen wij eigenlijk bepaald gedrag? Is dit op een goede dag anders dan op een slechte dag? Hoe reageer je op jouw omgeving en hoe reageren anderen op jou?

Ieder mens vertoont ander gedrag. Deze analyse brengt gedragsvoorkeur en communicatievoorkeur in kaart en vat dit samen in een persoonlijkheidsprofiel. De online test, gebaseerd op de 4 kleuren (daarom ook wel kleurentest genoemd), omvat 24 stellingen. Elke gedragsstijl heeft een functie, het gaat hierbij niet om goed of fout gedrag maar om het inzicht of je hiermee het gewenste effect wel of niet bereikt.

Effectieve communicatie en persoonlijk leiderschap

Alles wat iemand doet valt onder gedrag. Het is voor iedereen anders hoe we gedrag interpreteren, dat maakt het lastig. Met behulp van DISC leer je om jezelf en de ander, bewuster waar te nemen en kan je effectiever schakelen in de communicatie. Persoonlijke ontwikkeling begint bij bewustwording en zelfinzicht.

De DISC Gedragsanalyse beantwoordt vragen als:

 • Wat is mijn voorkeursgedrag?
 • Wat zijn mijn kwaliteiten en ontwikkelpunten?
 • Hoe ervaar ik anderen in de samenwerking, hoe ervaren anderen mij?
 • In wat voor soort werkomgeving kom ik het best tot mijn recht?
 • Hoe kan ik het beste worden aangestuurd?

 

Neem contact op voor een DISC Gedragsanalyse

Drijfverenanalyse

Waarom doen we de dingen die we doen? De Drijfverenanalyse brengt jouw innerlijke motivatoren in kaart. Een drijfveer geeft aan wat je belangrijk vindt in het leven en in welke situaties je juist wel of niet in actie komt. Drijfveren worden ook wel verborgen motivatoren genoemd omdat het voor de ander vaak niet zichtbaar is wat jouw drijfveren zijn. Dit in tegenstelling tot gedrag, wat voor de ander juist wel goed waarneembaar is.

De Drijfverenanalyse meet je unieke combinatie van kwaliteiten die je aan een organisatie te bieden hebt. Als je drijfveren niet overeenkomen met wat de organisatie van je vraagt, dan kan dit leiden tot stress en demotivatie. Drijfveren en werkplezier hebben veel invloed op elkaar.

Neem contact op voor een Drijfverenanalyse

Combinatie DISC & Drijfverenanalyse

Juist de combinatie van de (zichtbare) DISC Gedragsanalyse en de (niet zichtbare) Drijfverenanalyse geeft een helder beeld van je motivatie (wat je drijft) en het effect hiervan op je gedrag. Met behulp van dit inzicht kan je bewuste keuzes maken. Dit versterkt het effect van je coachtraject of teamtraining. Het geeft je “nieuwe brillenglazen”, een breder perspectief, meer inzicht en plezier in jezelf en in relaties met anderen.

Neem contact op voor een DISC & Drijfverenanalyse

Teamanalyse

De Teamanalyse DISC brengt de samenstelling van een team in kaart. Een visueel helder vertrekpunt bij het verbeteren van de onderlinge communicatie, de samenwerking binnen een team. Het laat de effectiviteit van een team zien in 1 oogopslag. Welke DISC voorkeursstijlen zijn aanwezig en welke stijlen ontbreken? In onze trainingen en workshops werken we met behulp van de grote, kleurrijke DISC TEAM MAT (3×3 meter) op de vloer. Zo wordt het voor het hele team tegelijk een interactieve ervaring die vast wel wordt onthouden 😊. Leren mag ook leuk zijn toch?

Neem contact op

Analyses

De analyses zijn breed inzetbaar voor:

 • Loopbaan coaching
 • Coaching
 • Teamontwikkeling en verbetering van onderling communicatie
 • Leiderschapsontwikkeling
 • Training en teamuitjes
 • Verandertrajecten binnen organisaties

We zijn gecertificeerde trainers in DISC Gedragsanalyse, Drijfverenanalyse en Teamanalyse. We hebben een fijne samenwerking met HRM Profielen